Smaczny, zdrowy obiad. Ja podalam z surowka z czerwonej kapusty i jablka KLIK
Skladniki:
- 150 g kaszy gryczanej
- 200 g pieczarek
- 1 marchewka
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- pol szklanki groszku (swiezy lub mrozony)
- garsc zielonej fasolki
- 2 lyzki smietany 18%
- sol, pieprz, bazylia
Kasze ugotowac na sypko, przelac zimna woda, dobrze odcedzic.
Pieczarki pokroic na wieksze kawalki, papryke w paski, marchew w kostke, cebule posiekac, a fasolke pokroic na mniejsze kawalki. Do garnka wlozyc pieczarki z cebula, podlac odrobina wody i dusic na wolnym ogniu, az grzyby zmiekna. Dodac pokrojone warzywa, podlac woda, dodac przyprawy i dusic do miekkosci. Dodac smietane, dobrze wymieszac- dodac kasze, wymieszac i podawac.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz