wtorek, 26 lutego 2013

galareta drobiowa

jedno z moich ulubionych dan :)


Skladniki (na 3 wieksze salaterki):

- 1 duza pojedyncza piers z kurczaka lub mniejsza podwojna
- 2 jajka
- pol puszki groszku konserwowego
- 2 duze marchewki
- pietruszka
- pol selera
- zelatyna na 1 l plynu (u mnie 20g)
- sol, pieprz

Piers ugotowac w 1,5 l wody, dodac marchewke, pietruszke, seler i przyprawy. Ugotowane mieso i marchew wystudzic, zimne pokroic: marchew w plastry, piers w kostke. 

Jajka ugotowac na twardo, wystudzic. Groszek odsaczyc z zalewy. 

W saalterkach ukladac warzywa, mieso i pokrojone w plastry jajka. Zelatyne przygotowac wg przepisu na opakowaniu, uzywajac 1 litra wywaru miesno- warzywnego.

Wywarem zalac przygotowane porcje w salaterkach, odstawic do stezenia. 

5 komentarzy:

  1. zarko nie lubi galaret :(
    http://swiatwmojejkuchni.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Moj maz tez nie, wiec robie dla siebie- w koncu wokol faceta swiat sie nie kreci :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mnie sie nie chce na jedna osobe.

    OdpowiedzUsuń
  4. ja lubie siebie kulinarnie porozpieszczac na diecie ;))

    OdpowiedzUsuń
  5. wiesz co,,,,, narobilas mi smaka- zrobie!!!!!

    OdpowiedzUsuń