Idealne danie dla wielbicieli szpinaku :)
Skladniki:
- 300g makaronu
- 300 g szpinaku
- 250 ml mleka
- 100g smietany 18% (gestej)
- 2 jajka
- 150 g twarogu
- sol, pieprz
- olej do wysmarowania formy
Makaron podgotowac, tak by pozostal poltwardy. Szpinak wrzucic na osolony wrzatek i gotowac 2 minuty, odcedzic i drobno posiekac.
W misce ubic jajka, dodac do nich ser, smietane i mleko, doprawic do smaku, krotko ubic trzepaczka. Dodac posiekany szpinak, dokladnie wymieszac.
Makaron wylozyc do natluszczonego naczynia, zalac go masa jajeczno- szpinakowa- dokladnie, tak by makaron byl calkowicie przykryty.
Piec w temperaturze 180 stopni okolo 50 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz