poniedziałek, 16 września 2013

salatka "Groszek"

Przepyszna, prosta i szybka w wykonaniu. Ja podalam jako dodatek do pieczonego drobiu- zestaw idealny :) Najlepiej smakuje dobrze schlodzona. 



Skladniki: 

- 200 g groszku 
- 200 g wedliny drobiowej
- 300 g pieczarek
-3 jajka
- 300 g majonezu
- sol, pieprz


Jajka ugotowac na twardo, wystudzic. Groszek ugotowac, odcedzic i wystudzic. Pieczarki pokroic w drobna kostke i gotowac ok 30 minut w osolonej wodzie, odcedzic. 
Jajka i wedline zetrzec na tarce o duzych oczkach. Dodac zimny groszek i pieczarki, wymieszac. W osobnej miseczce wymieszac majonez z sola i pieprzem, dodac do salatki, wymieszac, odstawic do lodowki na kilka godzin, aby smaki sie "przegryzly". 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz