Smaczne, sycace danie- idealnie komponuje sie z kasza jeczmienna czy gryczana.
Skladniki:
- pol kilograma drobiowych zoladkow
- 2 cebule
- 1 marchewka
- natka pietruszki
- lyzka maki
- lyzeczka oleju
- mielona, slodka papryka, sol, pieprz
Zoladki oczyscic, pokroic na mniejsze kawalki i dokladnie umyc. Cebule drobno posiekac, marchew pokroic w plastry.
Do garnka wlac lyzeczke oleju, dodac cebule i dusic, podlewajac woda. Do cebuli dodac marchew, dusic razem ok 5 minut. Po tym czasie dolozyc zoladki, dodac przyprawy i natke pietruszki, gotowac na wolnym ogniu do miekkosci, podlewajac woda.
Kiedy zoladki beda miekkie, wsypac lyzke maki, dokladnie wymieszac (jesli sos jest za gesty, dodac wody, jesli za rzadki- maki), gotowac ok 5 minut.
Mam pytanie .Masz przypadkiem konto na Przyslij Przepis ?
OdpowiedzUsuńBo jezeli nie ,to ktos plagiatuje Twoje przepisy :
OdpowiedzUsuńhttp://www.przyslijprzepis.pl/uzytkownik/marzena36163/st/recipes
niestety, link sie nie otwiera, probowalam szukac uzytkownika o nazwie z linku, ale brak rezultatow :/
OdpowiedzUsuń