czwartek, 25 kwietnia 2013

ciemny makaron z kurczakiem, fasola i pieczarkami

Kolejny smaczny, zdrowy i dietetyczny obiadek :)



Skladniki (2 porcje):

- 100 g ciemnego makaronu 
- 200 g pieczarek
- puszka czerwonej fasoli 
- 200 g piersi kurczaka
- cebula dymka (razem ze szczypiorkiem)
- sol, pieprz, mielona slodka papryka

Makaron ugotowac wg instrunkcji na opakowaniu. Ugotowany przelac zimna woda i odcedzic. 

Pieczarki pokroic w cienkie polplasterki, cebule dymke ze szczypiorkiem posiekac, piers pokroic na male kwadraciki. Do duzej patelni wlozyc pieczarki i mieso, podlac 1/4 szklanki wody, dodac przyprawy i dusic ok 15 minut- po tym czasie dodac cebulke, dusic ok 5 min. 

Fasole wysypac na sito, przelac obficie zimna woda i zostawic do odsaczenia. Fasole dodac do miesa i pieczarek, wsypac ugotowany makaron, dobrze wymieszac. Dusic razem ok 2-3 minut do polaczenia sie smakow. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz