Pyszna pomidorowka z duza iloscia warzyw :) Warzywa mozna albo zmiksowac, albo rozgniesc widelcem- wtedy zostana nam widoczne kawalki warzyw- ja osobiscie wole ta druga opcje.
Skladniki:
- 2 litry bulionu
- 1/4 szklanki ryzu
- 1 duza marchewka
- 2 pietruszki
- pol selera
- pol cebuli
- 3/4 szklanki gestego soku z pomidorow
- bazylia
- natka pietruszki
-sol, pieprz
Marchew, seler i pietruszke obrac, pokroic na mniejsze kawalki, cebule posiekac.
Warzywa wlozyc do garnka, zalac bulionem i gotowac na wolnym ogniu, az warzywa beda miekkie. Wyjac je, wystudzic, a do wywaru dodac sok pomidorowy. Kiedy zupa zacznie sie gotowac, wsypac ryz, gotowac do miekkosci- przed koncem dodac pogniecione widelcem (lub zblendowane) warzywa, sol, pieprz, natke pietruszki i bazylie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz