czwartek, 1 listopada 2012

gulasz warzywny z boczniakami

Kolorowy, zdrowy i smaczny gulasz- mozna jesc z chlebkiem, z soczewica, z ziemniakami lub ryzem, do tego ulubiona surowka i pyszny, bezmiesny obiad gotowy :-)



Skladniki:

- 4 boczniaki
- pol pora
- 1 cebula
- 2 czerwone papryki
- 3 pomidory
- 1 marchew
- 150 ml soku pomidorowego
-natka pietruszki
- sol, pieprz

Boczniaki umyc, pokroic w kostke, cebule posiekac, a pora pokroic w polplasterki. Wlozyc do garnka, podlac woda i dusic na wolnym ogniu do miekkosci. 
Papryke pokroic w kostke, marchew w plasterki, pomidory sparzyc wrzatkiem i obrac ze skorki. 
Marchewke podlac woda, dusic ok 10 min- po tym czasie dodac papryke, pokrojone w kostke pomidory i sok pomidorowy, gotowac, az papryka zmieknie- wtedy dodac boczniaki i razem gotowac ok 3-5 min- doprawic do smaku i posypac natka pietruszki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz