Pyszne sniadanie lub kolacja- z dzemem domowej produkcji to niebo w gebie ;-) prosciej sie nie da ;-)
Oddzielic bialka od zoltek. Bialka ubic na sztywno, dodac do nich zoltka i delikatnie wymieszac.
Teflonowa patelnie rozgrzac (mozna posmarowac olejem, a potem wytrzec go serwetka papierowa), wylozyc jajka, rozsmarowac rownomiernie po patelni i smazyc na malym ogniu ok 2-3 min- przewrocic na druga strone i dosmazyc ok 1 minuty.
Podawac z ulubionym dzemem- u mnie to sliwkowy z czekolada.
Skladniki:
- 2 jajka
- dzem
Oddzielic bialka od zoltek. Bialka ubic na sztywno, dodac do nich zoltka i delikatnie wymieszac.
Teflonowa patelnie rozgrzac (mozna posmarowac olejem, a potem wytrzec go serwetka papierowa), wylozyc jajka, rozsmarowac rownomiernie po patelni i smazyc na malym ogniu ok 2-3 min- przewrocic na druga strone i dosmazyc ok 1 minuty.
Podawac z ulubionym dzemem- u mnie to sliwkowy z czekolada.
Pysznie wygląda. Robię dziś na kolację:)
OdpowiedzUsuń