Pyszna, sycaca propozycja na sniadanie :)
Podawac z serkiem, dzemem lub miodem.
Skladniki:
- 40g platkow owsianych
- 30g maki pszennej razowej
- 2 jajka
- 1 lyzka kakao
- 1 lyzka brazowego cukru
- 1/3 lyzeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Wieczorem platki wsypac do kubka, zalac 150 ml wrzacej wody i odstawic do napecznienia, pod przykryciem, do rana.
Rano platki przelozyc do miski, wbic dwa jajka i blenderem zmiksowac wszystko na gladka mase. Dodac make, proszek do pieczenia, kakao, cukier i sol, dokladnie wymieszac lyzka.
Rozgrzac patelnie teflonowa (u mnie srednicy 20 cm), wylac cala mase i smazyc na wolnym ogniu az do zrumienienia dolnej strony nalesnika. Obrocic go delikatnie i dosmazyc druga strone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz