piątek, 15 listopada 2013

kapusta na slodko z kurczakiem

Smaczne i kolorowe jesienne danie :)


Skladniki: 

- 2 udka z kurczaka
- srednia glowka kapusty
- 2 duze ziemniaki
- 1 pietruszka
- pol korzenia selera
- 2 marchewki
- 1 czerwona papryka
- 2 wieksze cebule
- natka pietruszki
- lyzka oleju
-przyprawy: sol, pieprz, lisc laurowy, mielona slodka papryka


Udka umyc, przeciac na pol. Kapuste dosc drobno poszatkowac, marchew pokroic w plastry, ziemniaki w drobna kostke, papryke w paski, a cebule drobno posiekac. 

W garnku rozgrzac olej, dodac cebule i podlewajac woda (mala iloscia) poddusic ja. Dodac udka, pietruszke, seler i marchew, dusic razem ok 5 minut. Po tym czasie dodac kapuste, ziemniaki, papryke i przyprawy, zalac woda i gotowac pod przykryciem az warzywa zmiekna, a mieso zacznie oddzielac sie od kosci. 

Gotowe danie posypac posiekana natka pietruszki. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz