środa, 10 kwietnia 2013

razowy kuskus z czerwona fasola

Kolejny smaczny, dietetyczny obiadek :) Niech na talerzu bedzie kolorowo, skoro pogoda nas nie rozpieszcza.



Skladniki (1 porcja):

- 50 g razowej kaszy kuskus
- 100g czerwonej fasoli z puszki
- 100 g pieczarek
- 100 g mrozonych warzyw (u mnie papryka, marchew, fasola szparagowa)
- 70g cukinii
- kawalek pora (zielona czesc)
- przyprawy (sol, pieprz, mielona slodka papryka)

Fasole przelac zimna woda i odsaczyc na sicie. Kasze kuskus przygotowac wg przepisu na opakowaniu. 

Pieczarki oczyscic, pokroic w cienkie plasterki, przelozyc na duza patelne, podlac woda. Dodac przyprawy, posiekana, zielona czesc pora i dusic na wolnym ogniu ok 5 minut.

 Po tym czasie dodac zamrozone warzywa i dusic razem, az beda prawie miekkie (w razie potrzeby podlac woda). Pod koniec dodac porojona w polplasterki cukinie i dusic razem ok 3-5 minut. Do warzyw i pieczarek dodac odsaczona kasze kuskus i fasole, razem wymieszac i wszystko razem gotowac chwilke- okolo 2-3 minut. 


Podawac z dowolna surowka lub tak jak ja, z brokulami gotowanymi na parze. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz