środa, 20 marca 2013

makaron razowy z warzywami, pieczarkami i ajwarem

Moj dzisiejszy obiad- pyszny i wiosenny, do tego zdrowy :) Do tego gotowane na parze brokuly i domowa surowka z ogorkow- polaczenie idealne :)




Skladniki:

- 70 g razowego makaronu
- 5 pieczarek
- 1 mniejsza cebulka
-garsc mrozonych warzyw (u mnie marchew, groszek, fasolka i papryka)
- 2 lyzki ajwaru 
- sol, pieprz
- koperek

Pieczarki pokroic w grubsze plastry, cebule w piorka. Podlac odrobina wody i dusic razem ok 3-5 minut- po tym czasie dolozyc mrozone warzywa, dodac sol i pieprz, dusic do miekkosci (w razie potrzeby podlewac woda). Na koniec dodac ajwar, posiekany koperek i dobrze wymieszac.

Makaron ugotowac w osolonej wodzie do miekkosci. Odsaczyc go, dodac do sosu, dobrze wymieszac.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz