Zdrowa i smaczna surowka ze swiezych warzyw i jabluszka- super smakuje i do ziemniakow, jak i ryzu czy kaszy.
Skladniki:
- pol glowki kapusty wloskiej
- 1 jablko
- 2 marchewki
-1 seler
- 1 wiekszy korzen pietruszki
pol czerwonej cebuli
- natka pietruszki
-2-3 lyzki oliwy
- sol, pieprz
- sok z polowki cytryny
Kapuste poszatkowac, poslic, obciazyc ja na pol godziny, az lekko zmieknie.
Marchew, jablko, seler i pietruszke zetrzec na tarce na grubych oczkach, cebule pokroic w kostke, natke pietruszki posiekac.
Do oliwy dodac odrobine soli, pieprz, i natke pietruszki, wymieszac.
Do kapusty dodac starte warzywa i jablko i cebule, wymieszac. Wlac oliwe z przyprawami, skropic calosc sokiem z cytryny, wymieszac i odstawic do lodowki na ok 2 h.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz