Szybki, zdrowy, smaczny, niskokaloryczny obiad- mozna podac z kasza, ryzem lub makaronem.
Skladniki:
- puszka czerwonej fasoli
- puszka pomidorow
- 2 papryki
- 2 marchewki
- 1/3 cukinii
- 1 cebula
- 2 zabki czosnku
- swieza bazylia i natka pietruszki
- sol i pieprz
Marchewke pokroic w plastry, papryke w kostke, cebule posiekac. W garnku rozgrzac lyzke oleju, wlozyc marchew, przecisniety przez praske czosnek i posiekana cebule i chwile smazyc- potem dodac odrobine wody i dusic warzywa, az beda polmiekkie. Nastepnie dodac papryke, pomidory i przyprawy, dobrze wymieszac i gotowac na wolnym ogniu do miekkosci. Pod koniec gotowania dodac pokrojona w kostke cukinie.
Fasole wysypac na sitko, przelac zimna woda i odcedzic. Dodac do warzyw, dobrze wymieszac i gotowac razem ok 2 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz